Infrastruktur

Infrastruktur

Vi är Microsoftpartners och kan erbjuda hela Microsofts produktsortiment ihop med vår expertis.

Varför spendera timmar i licensdjungeln, när man med ett enkelt telefonsamtal kan vara garanterad att man får det man behöver, till ett så bra pris som möjligt? Vi hjälper er gärna, oavsett om det handlar om en enstaka Office-licens eller om det handlar om att uppgradera ett helt kontor till molnet.

SMTP? POP3? IMAP? Brandväggar där och mail som inte går att skicka när man är ute och reser. Mail kan vara en mardröm att få att fungera på ett bra sätt, men trots det så är det ett av de absolut viktigaste arbetsredskapet vi har.

Microsoft Exchange Server är ett av de mest stabila och säkra korten man kan ha vad gäller mailhosting, men har alltid krävt stora investeringar vad gäller hårdvara, AD-domäner och uppkopplingsstabilitet för att fungera på ett bra och smärtfritt sätt. Tills nu.

Genom Office 365 Business får ni tillgång till en Exchange Online-lösning, som antingen kan administreras separat eller kopplas direkt mot er lokala domän via VPN-tunnel. I Exchange finns tusentals inställningar och regler för att er mail ska fungera som ni vill, där ni vill, precis hela tiden.
En maillösning som erbjuder så mycket mer än bara "En mailkorg per användare" kräver dock lite mer kunskap och erfarenhet för att fungera på rätt sätt och alltid vara säker, tillgänglig och personlig.

Vi har kunskapen och erfarenheten som behövs för att se till att ni får precis det ni behöver när ni byter upp er till nästa generations mail.

Microsoft Windows Azure

Med vår decennielånga erfarenhet av att driftsätta och underhålla lösningar i egna system, både med fysiska och virtuella datorer, kan vi vara ett utmärkt bollplank inför en flytt av er lokala infrastruktur till molnet.

På molnet vinner man en stor mängd fördelar. Från något så enkelt som att någon annan ansvarar för driften till en mer anpassningsbar lösning än den som finns lokalt. Den dagen behoven förändras så ändrar man snabbt och enkelt på sin kapacitet, och man slipper stora investeringskostnader.
Genom att allt eftersom gå över till en mer allmän användning av molntjänsterna, till exempel genom att flytta en dedikerad databasserver till en molntjänst, kan användningen till och med anpassas efter last - utan att en IT-avdelning behöver göra ändringar. Varför betala för prestanda ni inte använder?

Med en VPN-router så ansluts ert virtuella nätverk i molnet till ert lokala, och servrarna och tjänsterna kan användas precis som vanligt utan att de behöver finnas tillgängliga på internet. Med certifikatbaserad säkerhet hålls er krypterade VPN-tunnel trygg, snabb och säker.

Vi på CeriQ har arbetat med Microsoft Azure i över 3 år. Låt oss visa er hur ni kan spara pengar, tid och huvudbry genom att gå över till en molnbaserad driftslösning.

Hur sparar och delar ni dokument idag? Hur gör ni när ni är flera som ska samarbeta på ett dokument?
Med Microsoft Sharepoint Online och Office 365 får ni en oslagbar kombination som gör arbetet både lättare och effektivare, oavsett om ni arbetar med nästa veckas utskick eller företagets säljstatistik.

Tänk er att sitta och skriva på ett säljblad, be en kollega om hjälp, och direkt kunna se på er egen skärm när han eller hon editerar i dokumentet, och att se förändringarna dyka upp i dokumentet i realtid.
Tänk er att alla dokument som företaget behöver finns samlade på en plats - åtkomlig av alla eller bara de som ska ha tillgång till just det enskilda dokumentet - och att historiken för det och alla ändringar automatiskt sparas löpande.
Vem behöver backup när det görs åt er?

Låt Sharepoint Online automatiskt läsa av informationen i dokumenten och presentera samanfattningar direkt när ni öppnar webbläsaren, snyggt presenterade med grafer över senaste tidens aktivitet.

Allt det här och mycket, mycket mer får ni tillgång till direkt med en Office 365 Business prenumeration. Vi bistår er givetvis med vår erfarenhet av att konfigurera och anpassa tjänsterna så att allt bara fungerar, vart ni än är i världen.