Molnet - en het trend inom teknik

En av de heta trenderna inom teknik just nu är molntjänster. Detta innebär att jättestora företag köper in massor av servrar som du som kund kan hyra in dig på, exempelvis Microsoft som har en molnlösning som heter Azure. De köper 10% av alla servrar som tillverkas i världen idag.

Att du som företagare använder dig av ”molnet” som det kallas, innebär att du undviker att göra stora investeringar för egna servrar, det är mindre riskfyllt eftersom allt sköts av professionella personer som bevakar dygnet runt och allt blir mycket smidigare för dig.

De flesta leverantörer jobbar också med något som kallas redundans, det fungerar som så att det finns två exakt likadana servrar som speglar varandra. Skulle exempelvis en kabel råka bli avhuggen till den ena servern, så finns inte bara all data som backup, utan hela lösningen med alla program. Detta tack vare att den andra servern har gjort en exakt kopia, så allt finns klart att köra vidare på direkt.

Molntjänster passar alla företag

Dessa molntjänster kan du exempelvis använda för hosting av hemsida, lagring av dokument och bilder, Intranät för ditt företag och mycket annat. En stor fördel är att du kommer åt allt vart du än befinner dig, vilket gör att du inte ens behöver ha med din egen dator.

Molntjänster passar alla typer av företag oavsett storlek. Det finns ingen större vits med de mer avancerade lösningarna när du är enmansföretagare, däremot passar Office 365 och många andra molntjänster även mindre företag. Du har alltid tillgång till inte bara din data, utan också dina Officeprogram. Det finns alltså en lösning för alla.

Vi hjälper dig till molnet

På CeriQ så kan vi självklart hjälpa er att hitta det som är bäst just för ert företag. Det kan vara så att ni vill flytta upp allt i molnet eller att ni redan idag har en serverlösning, då kanske ni inte behöver göra er av med den men däremot kan ni börja bygga upp nyinvesteringar i molnet. Vi tittar tillsammans och förutsättningslöst på ert behov och ser hur ni kan växa med denna lösning.