Min arbetsdag som programmerare i Jönköping

Charmen med att driva sitt eget företag som programmerare, är att ingen dag är den andra lik. Jag har alltid nya utmaningar, nya projekt att arbeta med.

Jag har mitt kontor i Brandtornet i centrala Jönköping. Min arbetsdag brukar börja med att jag trillar in på kontoret runt klockan 8:00 på morgonen. Då börjar jag med att uppdatera mig på vad som har hänt i branschen, vad andra programmerare i världen har hittat på under natten. Det brukar jag göra i ungefär en timme varje morgon, bland annat genom att läsa igenom de nyhetsbrev som jag har fått via epost.

Sedan sätter jag mig och jobbar med det projekt som jag arbetar med för tillfället. Antingen börjar jag programmera eller så skissar på lösningar på whiteboarden på väggen. Jag jobbar gärna ensam. Jag brukar grotta ner mig i projekten och blir ganska osocial, det fungerar bra för mig. Det blir inte många pauser på en dag men jag brukar sticka iväg och äta lunch på någon restaurang i närheten.

Oftast arbetar jag från kontoret med det händer också att jag arbetar någon annanstans. Jag är ofta inhyrd som resurs för olika företag oftast som spetskompetens och arbetar då oftast på plats på företaget.

Det är många långa dagar. De dagar som jag har varit ute hos kund och arbetat så brukar jag sticka förbi kontoret på hemvägen och jobba några timmar till.

Är du i behov av en programmerare i Jönköping med omnejd så tveka inte att höra av dig, jag är alltid öppen för nya uppdrag.

Mina specialistområden är Microsoft och .NET. Jag har erfarenhet av att arbeta i allt från webben med ASP.NET, WebForms eller MVC, till windowsprogram med hjälp av WPF eller WinForms. Jag utvecklar IT-baserade system som underlättar företagets processer och frigör energi i verksamheten, samt förenklar och automatiserar rutinuppgifter.

Mer information finner du under Tjänster.

Eric Johansson