Intresse för Systemutveckling vid 8 års ålder

Pappa satte en ZX Spectrum framför näsan på mig, vilket väckte mitt intresse för programmering och systemutveckling. ZX Spectrum är en 80-tals dator, ungefär 20 x 10 cm med tangentbord på och med en bandspelare som lagringsmedia. Denna lärde jag mig att programmera på och bygga datorprogram till, när jag var 8 år gammal.

Mitt intresse för programmering utvecklades och jag fick mitt första betalda sommarjobb som systemutvecklare som 14 åring. Jag specialbyggde då ett intranät åt ett företag med alla de funktioner som de ville ha, utvecklat i programmeringsspråket Asp classic. Det innehöll allt från kundregister till intern dokumenthantering och kontroll över deras ADSL-utrustning.

Efter det arbetade jag som systemutvecklare under somrarna. Jag började läsa Natur på gymnasiet i min hemkommun Hultsfred men det kändes inte alls rätt. Jag valde att hoppa av det programmet och istället flytta 12,5 mil upp till Jönköping för att läsa IT programmet med inriktning Programmering på John Bauer gymnasiet. Det var ett bra val och jag fick en anställning som konsult på ett IT företag direkt efter studenten.

Under tiden som jag arbetade där, började funderingar kring att starta egen firma att ta form. Egenföretagardrömmen, att få bestämma över sig själv och ta den typ av uppdrag jag själv ville blev mer och mer lockande. Så efter några år sa jag upp mig.

Jag tycker om att lösa problem genom att utveckla fungerande system

Jag tycker att det är jätteroligt att skapa och att kunna lösa folks problem genom systemutveckling. Mitt jobb går ut på att förenkla vardagen, bygga lösningar som gör att du som företag sparar mycket tid.

Jag är specialiserad inom .Net och Asp.Net men har också programmerat i C & C++, VB, PERL, JavaScript, Ruby, Python och mycket mer.

Det går att göra mer än vad många vet om att det går att göra.